2011. február 6., vasárnap

Házasság hete 2011

Veled vagyok egész

Házasság hete 2011
2011. február 11-20

"Házasságban élni jó. Az elköteleződés, és „egyik felünk másik számára történő
átadása” nagy boldogság forrása lehet.

A Házasság Hete és a Házasság Világnapja rendezvénysorozatot már több éve megrendezi számos civil szervezet és egyház. Ennek keretében 2011. február 11. és 20. között kb. 20 helyszínen közel 50 rendezvény hívja fel a figyelmet a házasság és a család fontosságára."
Forrás: Házasság hete - Sajtóanyag



"A házasság szeretetközösség, sokkal inkább, mintsem intézmény. A házasság érték. Valljuk, hogy a szeretetben és hűségben megélt házasság – minden ellenkező híreszteléssel szemben – hordozza a legtöbb boldogságot, amit férfi és nő együtt megélhet. Ezen alapgondolatok jegyében kerül sor Szegeden 2011-ben harmadik alkalommal a Házasság Hetére, melyet gazdag, színes, tartalmas rendezvénysorozattal ünneplünk.

Az eseménysorozat időpontja nemzetközileg, így hazánkban is a Házasság Világnapja (február második vasárnapja) köré szerveződik, hasonlóképp Szegeden is február harmadik hetében kerül sor számos értékfelmutató rendezvényre."
Forrás: Megújulva honlapja
Részlet a programból:

2011. február 12. szombat - Szeged, Dóm
  • 16.00: Ünnepélyes megnyitó Szentmisét mutat be Bíró László a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke.
  • kb. 17 órától a Dóm téren: Élőlánc - karikagyűrűk mécsesekből




Bíró László püspök beszédében a házasság hete idei jelmondatát – „Veled vagyok egész” – a házastársak közti kapcsolaton kívül az Istennel való egységre is kiterjesztette. „Merjük felvállalni, hogy a szentségi házassággal egy olyan kreatív kisebbség tagjaivá válunk, mely megőrzi és továbbadja a kulturális értékeinket” – fogalmazott. A családreferens püspök hozzátette: a keresztényeknek a láthatatlan isteni bölcsességet kell hirdetniük és a szeretet kultúráját építeniük.
(Forrás: szegedma.hu)


„Egész lényemben érzem azt az
igazságot, hogy a férj és feleség
nem különálló lények, hanem ez a
kettő: egy.”
Lev Tolsztoj


Házasság Hete a Duna Televízióban február 7-13.


(Forrás: Duna)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése