![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi61xpq7x-QEktqqcg1Bx4mhY4yoXKEVGW7O7cnMNPRDrr6AxQIwKNfRa-AlcG8DebJuFvoNMZ1j6MwOzMScPW90Lr7EALXFVySqCXL70BTaFjba_m7Xy3H9fNHPXDUIaKWUbv1slq4FSs/s320/Mezes.jpg)
Mézeskalács recept
50 dkg lisztet elkeverek 1 kávéskanál szódabikarbónával, kevés fahéjjal és szegfűszeggel, 20 dkg porcukorral. 5 dkg margarint 4 evőkanál mézzel felolvasztok, forrón a liszthez öntöm és 2 egész tojással összegyúrom. Másnapig pihen. Vékonyra nyújtva, szaggatva gyorsan sül.
Díszítő hab: 1 tojásfehérjét jól kikeverem (nem verem!) 10-15 dkg porcukorral és pár csepp ecettel. A kisült tésztán néhány óra alatt megszárad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése