2009. augusztus 3., hétfő

"Hívom a családokat"

Minden hónapban olvasható Bíró László püspök levele, amely szól a "családokhoz és házaspárokhoz, családokat szerető szerzetes- és paptestestvérekhez, és mindenkihez, akik a család és az élet mellett állnak".
Az augusztusi levele a Magyar Kurír oldalán olvasható. A levél után, a "Kapcsolódó írások" alatt olvashatók a korábbi levelei.

Néhány téma

Bíró László

A felkészítés akkor lehet sikeres, ha idejekorán tisztázódik: a szeretet nem csupán egy fellángoló érzelem, hanem magunknak teljesen mások rendelkezésére bocsátása, őszinte készség az ellenszolgáltatás nélküli adásra. A szerelem pedig már nem másokra, hanem egyetlen személyre irányuló szeretet, és akkor teljesedik be, ha végérvényesen feladjuk mindazt a vágyat, szokást, igényt, amely csak a mi javunkat szolgálja, ha az „én” helyére a „mi” lép. Annak azonban, aki a házasságra készül, egyik legnehezebb feladata megtalálni „az igazit”. Házastársul nem lehet egy csinos arcot, egy bársonyos hangot, egy biztató karriert vagy egy káprázatos szellemet választani, csak egy valóságos személyt, akinek múltja és jövője van, akinek sorsa a választottjának sorsával teljesen összefonódik. Bukásra van azonban ítélve az a kapcsolat, melyben két egoizmus kapcsolódik össze. Pedig a fiatalok gyakran érvelnek úgy, hogy „ez most mindkettőnk egyéni érdekeinek megfelel, hát összeköltözünk; ha majd valamelyikünknek nem tetszik, útjaink elválnak”.
(Forrás: Bíró László: Felkészülés a házasságra)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése