2009. szeptember 26., szombat
Magyar vörös ürmös és Ambrózia
Ismételt találkozás emlékére a szüreti fesztiválon...
A híres magyar és rácürmös ősi receptek szerint készült, mediterrán fűszerek és fehér ürömfű felhasználásával. A fűszereket a szőlőbogyókra öntött édes mustban oldjuk fel, a must lassan kiforrva veszi át a növények kellemes ízét és illatát.
Az Ambrózia jégbor decemberben, -6°C fok alatt, a kora hajnali órákban szüretelt, töppedt és szemenként válogatott, fagyott szőlőből készített, magas cukortartalmú borkülönlegesség. Több évig fahordóban érleljük, míg megkapja mézre, mazsolára, hársvirágra emlékeztető zamatait, illatát.
Sümegi és Fiai Pincészet, Baja
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése