2009. szeptember 21., hétfő

Imaest a tiszta szerelemért

Időpont: 2009. szeptember 23. (szerda)
Helyszín: Országszerte - Budapest, Szeged, Debrecen, Győr, Hódmezővásárhely, Székesfehérvár, Szombathely...
Tavaly szeptemberben először szerveztek imaestet azoknak a fiataloknak, akik a tiszta szerelem mellett szeretnének elköteleződni vagy újra dönteni. Idén szeptember 23-án, szerdán az Örökimádás-templomban a Nyolc Boldogság Katolikus Közösséggel együtt újra sor kerül az imádságra.

Az imaest 6 órakor szentmisével kezdődik, amelyet Bíró László püspök mutat be. A program este 10 óra körül agapéval zárul. Az imaestet idén már több magyarországi városban is megrendezik a budapestivel egy időben.
Magyar Kurír

Bíró László, az MKPK családreferens püspöke mutat be szentmisét szeptember 23-án 18 órakor az Örökimádás-templomban (Budapest IX., Üllői út 77.) azon az imaesten, melyet a Nyolc Boldogság Katolikus Közösség szervez a tiszta szerelem mellett elköteleződő fiataloknak. Az elmúlt évben már rendeztek hasonló alkalmat, az ideihez több magyarországi városban is csatlakoznak: Debrecenben a Szent Anna-székesegyházban 18.30-kor, Győrben a Szent Imre-templomban 18 órakor, Hódmezővásárhelyen a belvárosi Szentháromság-templomban 18 órakor, Székesfehérvárott a Szent Imre-templomban 18.30-kor, Szombathelyen a székesegyházban 20 órakor kezdődik imaest a tiszta szerelemért.
Magyar Katolikus Egyház

További helyszínek és programok:

Szeged – Szent József-templom
18 óra – tanúságtétel (hittanterem)
18.30 – közös mise
19.00 – szentségimádás (1 óra)
az estet a Fília közösség és a Kaszap István Kollégium szervezi

Budapest – Örökimádás-templom
18 óra – szentmise Bíró László püspökkel, majd szentségimádás, közös ima, tanúságtétel

„Boldogok a tisztaszívűek” – imaest a tisztaságért - Magyar Kurír


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése